Hvad er en native-app?

En “native” app er en, der er bygget til en bestemt platform, såsom iPhone eller Android, ved at bruge deres kodebiblioteker og få adgang til deres tilgængelige hardwarefunktioner.

Fordele ved native apps

Hastighed

Native apps har en tendens til at være hurtigere og mere responsiv fordi koden, der kører appen, er gemt lokalt på telefonen. Her er der ikke brugt tid på at vente på, at statisk indhold (såsom billeder og tekst) skal downloades fra nettet. Selvom dynamisk indhold muligvis stadig skal tilgås fra nettet, er det en forbedring i forhold til den webbaserede model, hvor alt skal downloades hver gang.

Lokal data opbevaringog hybrid-app

Native apps kan køre asynkront, hvilket betyder, at dynamisk information kan gemmes lokalt på telefonenen eller tablet midlertidigt og synkroniseres med den centrale webbaserede server senere (Hybrid). Mens nye teknologier og funktioner (såsom dem i HTML5) vil tillade, at dette også kan gøres i et webbaseret miljø, er native apps stadig foran de webbaserede på denne front.

Funktioner fra enheden

Native app-tilgang giver dig adgang til platformens hardwarefunktioner, der tillader interessante funktioner såsom at tage billeder, få adgang til GPS-information, foretage telefonopkald, udnytte bluetooth osv.

App store

Selvom App stores har fået en masse dårlig presse siden debuten, kan den også ses som et aktiv. Det repræsenterer gratis hyldeplads til nye produkter og kan være en fantastisk måde at annoncere på og få nye brugere, især hvis en app tilbyder unikke funktioner. Når du frigiver en webbaseret app uden for App Store, vil du være helt ansvarlig for dens markedsføring og distribution og ville ikke have den samme fordel.

Er du i tvivl om netop dit projekt vil have størst udbytte i en native-, hybrid- eller web-app?

Ulemper ved web-app tilgangen

Den største ulempe ved web-app er manglen på (eller begrænset) adgang til hardwarefunktionerne på enheder, såsom GPS, kamera, NFC osv. For dem, der udvikler en app, der skal have adgang til nogen af disse hardwarefunktioner, denne begrænsning tvinger ofte beslutningen om at blive native.