Hvad er en web-app?

En webbaseret app hostes på nettet og tilgås fra en browser på mobilenheden.

Fordele ved web-apps

Enkelt løsning

Den største fordel ved en webbaseret tilgang er selvfølgelig den største ulempe ved en native-app. Når du udvikler en webbaseret app, vil brugere af enhver mobilenhed (iPhone, Android og fremtidige enheder, der ikke eksisterer endnu) vil kunne få adgang til appen og bruge den med det samme. Der er ingen ventetid på, at appen bliver frigivet, og du behøver kun at have én person/team, der vedligeholder en enkelt kodebase. Single-source betyder, at der er en enkelt version af kodebasen, som alle brugere på tværs af alle platforme får adgang til og bruger.

Realtidsopdateringer

Opdateringer til din app sker i realtid “automatisk”. Der er ingen ventetid på, at App store gennemgår og godkender din ændring, og du behøver ikke satse på, at din brugerbase selv gennemgår processen med at opdatere softwaren.

Indholdsfrihed

En anden stor fordel ved den webbaserede tilgang er, at du ikke er bundet til de regler, der er fastsat af vilkår og betingelser for konkurrerende app-butikker. Du kan frit tilbyde indhold og annoncering, som du finder passende.  Det er også værd at nævne her, at fra et teknisk perspektiv går tingene fremad meget hurtigt på mobilnettet. For en erfaren webudvikler kan mange (men ikke alle) af internettets begrænsninger kompenseres for eller overvindes helt.

Er du i tvivl om netop dit projekt vil have størst udbytte i en native-, hybrid- eller web-app?